13 June 2023

To scholarstipendiater i Kunsten som Forum

Har du lyst til at være en del af vores forskningscenter og læse, tænke og skrive sammen med forskere i efterårssemestret 2023?

Vi søger 2 scholarstipendiater i perioden 1/9 2023 – 30/1 2024 (5 mdr), der vil bidrage til Ny Carlsbergfondets forskningscenter Kunsten som Forum på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab.

Centret beskæftiger sig med kunstens fællesskaber, både dem bag ved, omkring og i kunstværker – de participatoriske, læsende, forestillede, iscenesatte, stillegjorte, separatistiske eller ufrivillige fællesskaber – samt de samfundsmæssige og medierede rammer, der former sådanne fællesskaber. Vi læser kunst- og æstetikteori, kulturanalytiske og -historiske tekster i relation til nationale og globale dagsordener, og vi arbejder på tværs af IKKs fagligheder. Læs mere om centrets aktiviteter og dets forskere på vores hjemmeside.

Vores forventninger

Vi forventer at du deltager i de faste forskergruppemøder (hver anden uge) i Kunsten som Forum og i vores lectureserie Forum Lectures. Vores arbejdssprog er engelsk. Det forventes endvidere, at du aktivt deltager i sammensætningen af vores curriculum og præsenterer dine egne forskningsovervejelser eller tekstudkast ved centrets møder, og at du publicerer 1-2 videnskabelige artikler i tilknytning til centrets aktiviteter.

Hvad er et scholarstipendium?

Et scholarstipendium er et stipendium på DKK 10.000,- som udbetales månedligt i 6 måneder.
Scholarstipendiet kan understøtte forberedelsen af dit kandidatspecialet. Der stilles en arbejdsplads til rådighed i centret, og der forventes almindelig præsens, under hensyntagen til øvrige opgaver.

Følgende uddannelsesmæssige forhold og krav er gældende for ordningen:

  • Du skal være kandidatstuderende på IKK og være studieaktiv på fuld tid på dit 2. eller 3. semester af kandidaten.
  • Vær opmærksom på, at det er tidskrævende at være en del af centret, så vi anbefaler, at du ikke har et studiejob ved siden af.

Ansøgning

Motiveret ansøgning om dig og dine forskningsinteresser, 1 side.

CV, inklusiv studie-CV, 1 side.

Send din ansøgning senest den 26/6 2023 til artasforum@hum.ku.dk.

Vi inviterer herefter til samtaler, og vil give svar hurtigst muligt herefter (medio juli).

Topics