FACEBOOKISTAN

PRÆ-SCREENING + EFTERFØLGENDE DEBAT

 Facebook vil have at du deler al din personlige information, men hvor meget information er de villige til at dele med dig? Ny dokumentarfilm går tæt på Facebook, dets love, magt og betydning for privatlivet og retten til at ytre sig. Forskergruppen Digital Culture præ-screener Facebookistan og debatterer efterfølgende filmens vigtigste tematikker i samtale med instruktøren med fokus på territorium, privatliv, offentlighed og algoritmer.  

 Trailer: https://youtu.be/F645EJMhR5Y

Program

15-16: Visning af Facebookistan

16-17: Debatpanel:  

  • Jacob Gottschau, instruktør af Facebookistan
  • Nanna Thylstrup (postdoc, Institut for Kunst og Kulturvidenskab): Facebook som territorium
  • Bjarki Valtysson (lektor, Institut for Kunst og Kulturvidenskab): Facebook som offentligt rum
  • Jens-Erik Mai (Professor, Informationsstudier): Facebook som privat rum
  • Taina Bucher (adjunkt, Film og Medievidenskab): Facebook som algoritmisk rum
  • Chair: Henrik Chulu, Bitbureauet

 Om filmen

Facebook taler for og lever af, at brugerne skal være forbundne og åbne, men selv er de lukkede og uigennemsigtige. Med 1,4 mia. brugere er Facebook i dag verdens største offentlige rum og virksomheden opbevarer personlige data i et hidtil uset omfang. Filmen går tæt på Facebooks forretningsmodel og måde at operere på. Flere personer og organisationer rammes hårdt af Facebooks politik, arbejdsbetingelser og magtbeføjelser og de mulige konsekvenser af Facebooks magt er enorm.

Filmen undersøger via eksempler på sager og 'outlaws i Facebookistan', hvordan forretningen Facebook udfordrer to af demokratiets grundlæggende principper - retten til at ytre sig og retten til et privatliv.

Filminstruktør Jakob Gottschau har lavet et anklageskrift mod Facebook med interessante og relevante protagonister som Peter Øvig, der kom i Facebooks censurmaskine med sine bøger om Hippie- tiden og de dertilhørende nøgenbilleder, Sister Roma, der som vigtig repræsentant for queer-scenen i USA blev diskrimineret mht. hemmeligholdelse af identitet og filmens hovedperson Max Schrems – en østrigsk aktivist, der har lagt sag an mod Facebook og grundlægger af gruppen ’Europe vs. Facebook’.

Øvrige visninger

  • 8. nov. kl. 16-18 i CPH:DOX-telt i Vognmagergade inkl. debat m. bl.a. Peter Øvig og instruktør Jakob Gottschau.
  • Yderligere 1-2 visninger under CPH:DOX datoerne 5.-15. nov
  • Visning på DR2 slut nov./start dec. 2015.